Totaal Balans

DE BEHANDELING VAN TOTAAL BALANS.

De behandeling in de praktijk voor TOTAAL BALANS, die ruim een uur in beslag neemt, begint met een gesprek, waarbij het klachtenbeeld en de achtergronden besproken worden.

Het eerste consult kan daardoor langer duren.

Bij het onderzoek wat hierop volgt, wordt met behulp van testampullen via een spierspanningstest bekeken, wat de aard en oorzaak van de disbalans is. (Bij dit onderzoek ligt u in uw gewone kleding op een massagetafel).

De inhoud van de testampullen varieert van vitamines, mineralen en sporenelementen, tot hormonen, toxische stoffen, allergenen en enzymen. Ook allerlei ziektekiemen in homeopathische vorm (nosodes genoemd) worden hierbij gebruikt.

Nadat de disbalansen zijn gevonden, wordt er gezocht naar natuurlijke methodes en preparaten die deze disbalans kunnen opheffen. Deze methodes kunnen bestaan uit het aanraken van reflexzones en het behandelen van acupunctuur-punten etc. De ondersteunende middelen kunnen o.a. bestaan uit homeopathie, fytotherapie , vitamines, mineralen en bloesemtherapie. Deze middelen moeten meestal in de tussenliggende periode tot de volgende behandeling worden gebruikt om tot een duidelijke verandering van het klachtenbeeld te komen.

Bij het vaststellen van de juiste medicatie is het belangrijk om de medicijnen en supplementen, die mensen al slikken, mee te testen. Ik verzoek u dan ook om deze middelen altijd mee te brengen, alleen de bijsluiter is niet voldoende.

Het is mogelijk dat u bij aanvang of na afloop van de behandeling of medicatie een verergering van de klachten ervaart. Als die langer duren dan 1 tot 2 weken, dan kan het verstandig zijn de dosering van de ondersteunende middelen aan te passen. Neem daarvoor even telefonisch contact met mij op.

Waar ik naar streef in de samenwerking met mijn cliënten, is een goede balans te vinden op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau en ze te helpen open te staan voor groei en ontwikkeling.

© 2007 - 2023 riaspaan.nl